Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Game On 2.0 dataspill utstilling på Teknisk museum

09/03/2016 @ 10:30 - 30/03/2016 @ 16:00

Skal du på Game on 2.o dataspill utstilling på Teknisk museum?

Game On 2.0 er en opplevelsesreise i dataspillenes fortid, nåtid og fremtid. Du kan teste mer enn 100 spill fra 1972 til i dag!

Bli med du også

I forbindelse med utstillingen inviterer Teknisk Museum til mange aktiviteter og tilbud for å feire den digitale spillekulturen og spillutviklingen i Norge. Ta gjerne kontakt via post@tekniskmuseum.no om din forening har lyst å bli med og bidra med aktiviteter til feiringen av spillkultur.

Du vil få muligheten til å teste dine ferdigheter

I Game On 2.0 kan du selv teste dine ferdigheter på over 100 av de mest populære dataspillene gjennom tidene. Gjennom originale håndkontroller og ”runde” skjermer tilbyr utstillingen hands-on interaksjon med videospillenes kulturhistorie. Game On har siden premieren i 2002 begeistret besøkende i alle aldre over hele verden, og er under stadig utvidelse. I mars 2016 kommer den endelig til Teknisk museum.

Dette er et event for hele familien og ungdom

Under Game On 2.0 blir Teknisk museums interaktive sone betydelig utvidet, og dataspill kan utforskes fra design-prosess representert ved originale skisser, til ferdig spill. Foreldrene og barna deres – i alle aldre – kan vise hverandre spillene som har engasjert – og som fortsatt engasjerer dem. Utstillingen har også et eget område for barn.

Få vite mer om historien og få innsikt i fremtid

Datamaskiner har siden begynnelsen også vært brukt til utvikling av spill. På tidlig 1960-tall muliggjorde den kolossale PDP-1 maskinen programmering av pionerspillet Space war. Ataris Pong- maskiner fra 1972 startet den første virkelige spillboomen, da flere og flere unge ble hekta på å spille ”video games” i kafeer og spillehaller. Pong ble siden lansert på hjemmekonsoll, og i Game On kan man blant annet se og spille på de ti mest innflytelsesrike og populære konsollene samlet i en egen avdeling.
Utstillingen inkluderer en egen avdeling med spillbare, originale arkadespill fra 70- og 80-tallet, inkludert Pac-Man, Donkey Kong, Asteroids, og Space Invaders.

Ved siden av spillene stilles det også ut originalskisser til spill som Tomb Raider og Super Mario. Besøkende vil kunne lære om alt fra eldre spill, spilldesign og spillproduksjon – inkludert flerspiller- spill, håndholdte spill og mobile enheter, historiens mest betydningsfulle arkadekonsoller, sjeldne konsoller og samleobjekter.

 

Dato: 9. mars 2016 – 29. januar 2017

Sted: Teknisk museum, Kjelsåsveien 143 på Frysja

Details

Start:
09/03/2016 @ 10:30
End:
30/03/2016 @ 16:00
Event Category:
Event Tags:
,

Venue

Teknisk museum
Kjelsåsveien 143
Oslo, 0491 Norway

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.